Dota 2 0

03.09.2024.

15:24

International 13 format: Mač sa dve oštrice, totalni promašaj ili nešto treće?

Nekima se dopada, dok drugi misle da je najgori format u istoriji esporta.

Autor: B92

B92
International 13 format: Mač sa dve oštrice, totalni promašaj ili nešto treće?
Valve

Podeli:

PGL i Valve su juče zvanično predstavili grupe za predstojeći International šampionat, koji počinje sutradan u 10:00 časova. Pored podele po grupama, organizatori su takođe otkrili veoma bizaran format turnira – svi timovi će se takmičiti u plej-ofu, jer nijedan neće biti eliminisan u grupnoj fazi.

The International 13 je podeljen u tri faze – grupnu fazu (4-5 septembar), seeding međufazu (6-7 septembar) i plej-of (8-15 septembar). 16 timova je podeljeno u četiri grupe gde će se takmičiti u BO2 mečevima. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe će birati protivnike iz suprotne (A vs B i C vs D). Potom će uslediti BO3 seeding mečevi koji će odlučiti konačni plej-of žreb.

Dota 2 zajednici je najviše privukla pažnju činjenica da je (tehnički) moguće da tim koji izgubi svaki meč grupne faze, uspešno osvoji International. Fanovi ovo navode kao najgoru odliku formata, uz komentar da ”ubija ceo main stage hajp”. Zbog toga vlada mišljenje da ”grupna faza nema nikakvu poentu i da je niko neće gledati” jer su svi timovi bezbedni od eliminacije.

Drugi smatraju da je ova ”laganija” grupna faza odlična prilika da se ekipe i fanovi upoznaju sa metom turnira i da se pripreme za daleko napetiji plej-of. Neki igrači misle da će grupna faza biti atraktivnija nego ranije jer će fanovi duže imati priliku da prate svoje omiljene ekipe i da ih potencijalno gledaju uživo kada TI pređe u Royal Arenu u Kopenhagenu.

Oba argumenta su validna, ali šta vi mislite?

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: