Dota 2 0

14.08.2024.

15:46

27. mačevalka sveta dostigla najviši rang u Doti 2, otkrila omiljene heroje

Veliki broj takmičara na Olimpijskim igrama u Parizu su skriveni gejmeri.

Autor: B92

B92
27. mačevalka sveta dostigla najviši rang u Doti 2, otkrila omiljene heroje
Valve

Podeli:

Olimpijka Maksin Esteban ne samo da je uspešna mačevalka, već je i strastveni gejmer. Većina gejmera igra video igre sa drugarima, najčešće na amaterskom nivou. Međutim, iako je svoj život praktično posvetila mačevanju, Maksin dosta vremena provodi igrajući Dotu 2, i to na najvišem mogućem nivou.

Pored toga što je trenutno 27. mačevalka sveta, pohvalila se da je dostigla osmi i najviši rang u Doti 2 – Immortal. Na pitanje koji su joj omiljeni heroji, navela je Windranger, Witch Doctora i Ogre Magi.

Maksin, koja je inače predstavljala Obalu Slonovače na Olimpijskim igrama u Parizu, počela je da igra Dotu 2 tokom pandemije korona virusa, kada joj je otac pokazao igru. Ako pretpostavimo da je tada bila potpuni početnik, to znači da je za samo četiri godine uspela da dostigne najviši rang, što je zaista impresivno za igru kao što je Dota 2!

”Pošto tokom pandemije nije bilo treninga, igrala sam Dotu 2 po ceo dan, svaki dan. Moj otac i ja bismo ostali budni do pet ujutru. Ovo su neki od najsrećnijih momenata u mom životu jer sam se posebno zbližila sa tatom. Zbog toga mi Dota 2 dosta znači”, izjavila je Maksin za ABS-CBN.

Poreklom sa Filipina, Maksin od 2022. godine nastupa za Obalu Slonovače. Ove godine je osvojila srebrnu medalju na Afričkom šampionatu u mačevanju, a prošle godine bronzanu. Na Olimpijskim igrama je završila učešće nakon poraza od Francuskinje Polin Ranvje u šesnaestini finala ženskog singla.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: