Dota 2 0

14.06.2024.

16:56

MikSa će se danas boriti za plasman na International

Konkurencija je jaka, ali MikSa i njegova ekipa imaju solidne šanse.

Autor: B92

B92
MikSa će se danas boriti za plasman na International
SESE

Podeli:

Danas počinju istočnoevropske kvalifikacije za najprestižniji Dota 2 događaj godine – The International. Pored timova kao što su Virtus.pro, NAVI i 9Pandas, na kvalifikacijama će se takmičiti i beloruska Dota 2 ekipa Nemiga Gaming. Za Nemigu nastupa Mihajlo ”MikSa” Jovanović, offlaner poznat na srpskoj, a sada već uveliko i na evropskoj Dota 2 sceni.

Timovi su raspoređeni u žreb sa duplom eliminacijom, BO3 mečevima i BO5 finalom. Pobednik kvalifikacija će ostvariti direktan plasman za ovogodišnji TI. MikSina trka za International počinje sa duelom protiv NAVI-a, danas u 18:00 časova. Očekujemo dosta Visage-a i Underlorda!

Iako istočnoevropski region poseduje samo jedan slot, MikSa i Nemiga imaju solidne šanse za pobedu. Odlično su se pokazali na prvoj RES Regional Series sezoni, gde su osvojili titulu i novčanu nagradu od 25.000 dolara. Po završetku četvrte sezone lige, timovi sa najviše poena će se plasirati za RES LAN završnicu u Beogradu.

Pre Nemige, MikSa je nastupao za hrvatsku organizaciju Ancient Tribe, a potom i za IVY. Mihajlo se kao Dota 2 reprezentativac Srbije takmičio na mnogim međunarodnim turnirima, uključujući prošlogodišnji Global Esports Games šampionat u Rijadu, gde je osvojio bronzanu medalju. Nedavno je dostigao 13.000 MMR-a i nalazi se na 36. poziciji evropske rang liste.

13. International će se održati od 4. do 15. septembra u Royal Areni u Kopenhagenu. Nagradni fond događaja nam trenutno nije poznat.

MikSu i Nemigu možete gledati ovde u 18:00 časova.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: