Domaća scena 0

18.10.2024.

8:45

Zašto je Games.con 2024 festival koji ne smete propustiti?

Spremite se za najveću gejming avanturu u godini!

Autor: B92

B92
Zašto je Games.con 2024 festival koji ne smete propustiti?
Radovan Rosić

Podeli:

Games.con se vraća jači nego ikad, spreman da vas odvede u svet neograničenih mogućnosti, ove godine od 22-24. Novembra na novoj lokaciji – Hangar Luke Beograd.

Ali to nije sve! Želite da se takmičite u epskim esports turnirima i osvojite vredne nagrade? Ili možda želite da naučite nešto novo na panel diskusijama sa vodećim stručnjacima i developerima iz regionalne industrije? Možda vas više privlači cosplay, board game turniri ili jednostavno druženje sa ljudima koji dele vašu strast prema igrama? Na Games.con 2024 ćete pronaći sve ovo i još mnogo toga.

Games.con nije samo događaj, to je vise od gejminga. Ovde ćete otkriti najnovije trendove, upoznati se sa budućnošću gejminga i postati deo jedne velike porodice, ako već niste do sada. Ne propustite priliku da budete deo ovog spektakla, a sada vam predstavljamo glavne razloge zbog kojih ne smete zaobići Games.con bilo kao posetilac ili kao učesnik jer levelovati se mora

Raj za  kosplejere

Oživite svoje omiljene likove na Games.conu! Naš Cosplay Corner je pravo mesto za sve ljubitelje kostima i kreativnosti. Svedočite spektakularnim revijama, takmičite se za vredne nagrade i upoznajte druge cosplayere iz regije. Od klasičnih video igara do najnovijih animea, ovde ćete pronaći sve što vam treba da stvorite svoj jedinstveni kostim. Ako samo želite da se divite tuđim kreacijama, naši cosplayeri će vas oduševiti svojom maštom.

Radovan Rosić

Esports Arena – Bitka za tron

Želite li se okušati u ulozi profesionalnog igrača? Naša Esports Arena je mesto gde se ostvaruju gaming snovi. Očekuju vas epski turniri u najpopularnijim igrama kao što su Counter-Strike 2, EA Sports FC 25, Rocket League, Street Fighter 6 i mnogim drugim, gde kao jedan od organizatora učestvuje i Klan RUR. Zahvaljujući profesionalnoj produkciji, vrhunskoj opremi i uzbudljivoj atmosferi, bićete se kao da ste deo velikog esports događaja.

Takmičite se za vredne novčane nagrade, gaming opremu i druge atraktivne poklone.

Kvalifikacije su otvorene za sve, bez obzira na vaše iskustvo. Prijavite se i dokažite da ste najbolji! Uživajte u uzbudljivim komentarima naših iskusnih esports komentatora koji će vas provesti kroz svaki trenutak turnira.

Za sve one koji žele još više, pripremili smo VIP zonu sa posebnim pogodnostima, kao što su ekskluzivni intervjui sa igračima i komentatorima. U saradnji sa najvećim esports organizacijama u regionu, pripremili smo nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje takmičarskog gejminga.

Zona društvenih igara – Zabava za sve generacije

Otkrijte čarobni svet društvenih igara! Naša Zona društvenih igara je pravo utočište za sve ljubitelje društvenih okupljanja i strateškog razmišljanja. Isprobajte najnovije naslove, učestvujte u turnirima, ili se jednostavno opustite igrajući sa prijateljima. Od klasičnih igara koje poznajete i volite, do najmodernijih naslova koji će vas oduševiti svojom originalnošću, u našoj zoni ćete pronaći sve što vam treba za nezaboravnu zabavu. Otkrijte najnovije trendove u svetu društvenih igara i budite među prvima koji će isprobati najiščekivanije naslove. Učestvujte u turnirima u popularnim igrama kao što su Catan, Ticket to Ride, Carcassonne i mnogim drugim, i osvojite vredne nagrade. Naša zona za porodice nudi širok izbor igara koje su prilagođene svim uzrastima, tako da se cela porodica može zabaviti zajedno. U saradnji sa najboljim prodavnicama društvenih igara u regionu, pripremili smo posebne popuste i promocije za sve.

Radovan Rosić

Posebni događaji na Games.conu 2024 – Iskustvo koje nadilazi gaming

Games.con 2024 nije samo mesto okupljanja ljubitelja video igara, već prava proslava pop kulture koja nudi niz jedinstvenih događaja koji će zadovoljiti i najzahtevnije posetioce.

Play.con – Kreativnost na delu

Play.con, kao deo Games.cona već 3 godine, predstavlja oazu za sve ljubitelje indie igara i kreativnosti. Ovde možete otkriti nove, nezavisne igre koje će vas oduševiti svojom originalnošću i inovativnošću.

Ključne karakteristike Play.con-a:

  • Indie igre: Isprobajte najnovije indie naslove iz celog sveta, od retro platformera do eksperimentalnih avantura.
  • Networking: Povežite se sa drugim indie developerima, izdavačima i investitorima.

Zašto posetiti Play.con?

  • Otkrijte nove talente: Podržite nezavisne developere i otkrijte nove igre koje će vam promeniti pogled na gejming.
  • Budite deo kreativne zajednice: Spoznajte se sa drugim ljudima koji dele vašu strast prema igrama i stvaranju.
  • Naučite nove veštine: Steknite nove programerske veštine ili unapredite svoje postojeće znanje.
  • Povežite se sa industrijom: Upoznajte se sa izdavačima, investitorima i drugim ključnim igračima u gejming industriji.
Radovan Rosić

IGN Štand – Sve što trebate znati o novim igrama

IGN, kao jedan od najvećih svetskih gaming portala, tradicionalno na Games.conu donosi ekskluzivne najave novih igara, trejlere i intervjue s developerima. Jer je Games.con mesto susreta svih modernih vidova zabave, kao što su anime, mange, knjige i najaktuelnije serije i filmovi

Zašto posetiti IGN štand?

  • Budite u toku: Saznajte sve što trebate znati o najnovijim igrama i trendovima u gejming industriji.
  • Isprobajte nove igre: Budite među prvima koji će isprobati najiščekivanije naslove.
  • Povežite se sa industrijom: Upoznajte se sa vodećim ljudima iz gejming sveta.

SGA Štand: Srce domaće gaming scene

SGA štand je srce domaće gaming scene na Games.con-u. Ovde se okupljaju najtalentovaniji srpski developeri, predstavljajući svoje najnovije projekte i stvarajući platformu za povezivanje s igračima i industrijom.

Šta vas čeka na SGA štandu:

  • Demo verzije domaćih igara: Isprobajte najnovije igre koje su razvili srpski studiji i budite među prvima koji će doživeti njihovu magiju.
  • Meet and greet sa developerima: Razgovarajte s kreatorima igara, postavljajte im pitanja i saznajte više o procesu razvoja.
  • Radionice: Učestvujte u radionicama koje vode iskusni developeri i naučite nove veštine.
  • Networking: Povežite se s drugim entuzijastima, developerima i potencijalnim partnerima.

Zašto posetiti SGA štand?

  • Otkrijte skrivene dragulje: Pronađite nove, nezavisne igre koje će vas oduševiti svojom originalnošću.
  • Podržite domaće talente: Dajte svoj doprinos razvoju srpske gaming industrije.
  • Budite deo zajednice: Upoznajte se sa drugim ljudima koji dele vašu strast prema igrama.

SGA štand je mjesto gde se spajaju talenat, strast i zajednica. Dođite i otkrijte što sve srpski developeri mogu da ponude!

Kombinovanjem SGA štanda, Play.cona i IGN štanda, Games.con stvara jedinstvenu platformu koja promoviše kako domaću tako i regionalnu gaming scenu. Posetioci će imati priliku da isprobaju najnovije igre, upoznaju developere, učestvuju u radionicama i budu deo zajednice koja voli video igre.

Games.con

Posebna iskustva na Games.conu: Vremensko putovanje i kreativna radionica

Games.con nije samo mesto gde se igraju video igre, već je to i platforma za stvaranje nezaboravnih uspomena i novih iskustava.

Retro Zona: Nostalgija u digitalnom obliku

  • Igre iz detinjstva: Posetioci će imati priliku da se vrate u prošlost i igraju svoje omiljene igre sa legendarnih konzola kao što su Sega Mega Drive, Nintendo 64, PlayStation i mnoge druge.
  • Arkadne igre: Klasične arkadne igre će oživeti u retro zoni i dozvoliće posetiocima da se takmiče sa prijateljima u legendarnim naslovima.
  • Muzej konzola: Izložba starih konzola i igara će predstaviti evoluciju video igara kroz godine.

Isprobajte hitove domaće i strane gejming industrije

  • Demo verzije: Postojaće prilika da se isprobaju najnovije igre pre nego što one budu službeno objavljene, kao i već objavljene naslove koji kvalitet grafike guraju na nove nivoe. Ujedno, ovaj festival donosi i tech štandove na kojima se mogu isprobati najnoviji komadi hardvera
  • Meet and greet: Susret sa autorima igara će omogućiti posetiocima da postavljaju pitanja i dobiju uvid u proces razvoja igara.

Ponešto izvan piksela

Takođe da ne zaboravimo da će Games.con 2024 ponuditi i mačevalački turnir, kao i laser tag arenu u kojoj se i sami možete oprobati. Gomila aktivnost za sve posetioce, ali mačevalački turnir i laser tag arena kao šlag na tortu dodaju novu dimenziju događaju bez piksela.

Od “živih” stvari, očekujte susrete sa svojim omiljenim influenserima koji će se na Games.conu pojaviti u svojstvu posetilaca, ali budite sigurni da se organizuju i meet & greet događaji za pravu priliku za fotkanje i autograme.

Games.con

Games.con 2024: Više od festivala – zajednica koja spaja

Žudiš za nezaboravnim iskustvom i želiš biti deo najveće gaming i pop kulturne zajednice u regionu? Games.con 2024 te poziva da nam se pridružiš od 22. do 24. novembra u Hangaru Luke Beograd jer levelovati se mora!

Ovo nije samo još jedan festival, već je pravo okupljanje entuzijasta koji dele istu strast prema igrama, filmovima, stripovima i svemu što čini pop kulturu tako uzbudljivom.

Šta te čeka? Neverovatna atmosfera, brojne aktivnosti, najnovije igre, cosplay takmičenje, koncerti, meet & greet sa tvojim omiljenim influencerima i još mnogo toga. Ali ono što Games.con čini posebnim je upravo zajednica koja se ovde okuplja. Ovde ćeš upoznati nove prijatelje, razmeniti iskustva i stvoriti uspomene koje ćeš pamtiti celi život.

Zašto baš Hangar Luke Beograd? Games.con se seli sa Sajma i nova lokacija donosi novi nivo iskustva. Prostraniji prostor će nam omogućiti da organizujemo još više aktivnosti i da stvorimo još bolju atmosferu.

Ne propusti priliku da budeš deo najvećeg gaming spektakla u regionu! Kupi svoju ulaznicu danas i pridruži nam se na Games.con 2024.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: