CS2 0

15.10.2024.

14:50

Brazil prepoznao potencijal esports turizma u Riu, želi da organizuje još jedan CS2 Major

Sigurni smo da će nam brazilski navijači prirediti pravi spektakl.

Autor: B92

B92
Brazil prepoznao potencijal esports turizma u Riu, želi da organizuje još jedan CS2 Major
ESL

Podeli:

Chandi Teixeira, direktor gaming i esports sektora u Rio de Žaneiru, izjavio je za Dust2 Brasil da grad aktivno radi na pripremama koje će omogućiti održavanje još jednog Counter-Strike 2 Majora do kraja 2027. godine.

Prema zvaničnoj izjavi, vlasti su već započele pregovore sa vodećim organizatorima šampionata. Glavni cilj Ria je da organizuje CS2 Major u naredne tri godine, što je zaista ambiciozan podvig. U izjavi se takođe navodi ogroman potencijal ”esports turizma” u gradu, pored toga što se ističe po svojim velelepnim turističkim atrakcijama i prirodnim lepotama.

Grad poseduje velike turističke prednosti i brojne arene, uključujući i one korišćene tokom Olimpijskih igara. Ovi faktori čine Rio de Žaneiro atraktivnom destinacijom za velike esports događaje.

Ubrzo nakon ovog izveštaja, saznali smo da IEM Rio neće biti održan 2025. godine. Iako je grad pokazao interesovanje za nastavak saradnje, ESL je odlučio da Rio de Žaneiro ne uključi u svoj kalendar turnira za sledeću sezonu. Iako su razgovori o mogućem nastavku saradnje u 2026. godini već započeti, za sada ne postoje planovi za 2025.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stiže ledeni udar: Zavejaće sneg

Istočnu Evropu zahvatilo je veoma jako zahlađenje, a prodor ledene vazdušne mase usledio je iz Sibira. Na udaru ovog vrlo hladnog talasa naći će veći deo evropskog dela Rusije.

10:45

14.10.2024.

1 d

Svet

Počinje rat? Vojska dobila naređenje: Pucajte...

Severnokorejske vlasti izdale su naređenje artiljerijskim jedinicama u blizini granice sa Južnom Korejom da budu spremne da otvore vatru na dronove koji nose letke i pakete pomoći sa Juga, prenela je danas državna novinska agencija KCNA.

18:16

13.10.2024.

1 d

Podeli: