Aktuelno 0

09.10.2024.

16:25

Epic Games planira da deli besplatne igre i za mobilne uređaje

Nakon uspeha na PC-ju, Epic Games donosi istu strategiju na mobilne platforme.

Autor: B92

B92
Epic Games planira da deli besplatne igre i za mobilne uređaje
Epic Games

Podeli:

Epic Games namerava da koristi istu taktiku za svoju mobilnu prodavnicu igara kao i za PC – besplatne igre za sve korisnike.

U poslednjih pet godina, Epic Games je podelio stotine igara igračima na PC-u, a ta strategija je privukla veliki broj korisnika na Epic Games Store. Zbog tog uspeha, kompanija planira da isti model primeni i na mobilnoj verziji svoje prodavnice.

Mobilna verzija Epic Games Store-a lansirana je pre nekoliko meseci, ali je trenutno dostupna samo korisnicima iz Evropske unije, i to sa svega tri igre u ponudi: Fortnite, Fall Guys i Rocket League: Sideswipe. Međutim, Epic Games planira da tokom sledeće godine proširi ponudu na oko 50 naslova, dok će već krajem ove godine početi sa besplatnom podelom igara za Android i iOS platforme.

Istina stoji da je većina mobilnih igara zapravo besplatno, ali daleko od toga da su sve! Igre kao što su Geometry Dash, Stardew Valley, Terraria, Slay the Spire i Dead Cells mogle bi da privuku korisnike u Epicovu alternativnu prodavnicu aplikacija. Upravo sa ovakvim naslovima, Epic planira da započne besplatnu podelu krajem ove godine.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

21 h

Podeli: