Aktuelno 0

06.08.2024.

18:03

Srbija na Esports Mediterranean Games šampionatu: Navijajte za naše reprezentativce!

Srbija će se takmičiti za nagradni fond od 16.000 dolara!

Izvor: B92

Srbija na Esports Mediterranean Games šampionatu: Navijajte za naše reprezentativce!
SESE

Podeli:

Pred nama je Esports Mediterranean Games 2024, međunarodni esports turnir koji će se održati u istorijskom gradu Bengaziju u Libiji, od 7. do 9. avgusta. Ovaj revolucionarni događaj će okupiti reprezentacije 14 zemalja sa tri različita kontinenta, koje će se boriti za ukupni nagradni fond od 16.000 dolara.

Učesnici će se takmičiti u eFootball i Tekken 8, igrama koje su zadržale veliku popularnost na esports sceni uprkos visokoj konkurenciji u vidu Counter-Strike 2 i League of Legends. To nije sve, jer će ova dva turnira biti podeljena u dve divizije – mušku i žensku.

Kao jedna od najvećih esports nacija u Evropi sa izuzetnim uspehom na međunarodnim turnirima, Srbija će se takođe boriti za titulu šampiona. Naši muški reprezentativci, Marko ”Roksa” Roksić (eFootball) i Vlada ”ColdHeart” Stanković (Tekken 8) su veterani domaće scene sa bogatim internacionalnim iskustvom, tako da ovo nije prvi put da predstavljaju Srbiju na ovom nivou.

Ni našoj Tekken predstavnici Ulijani ”QueenMuser” Schwab međunarodna takmičenja nisu nimalo strana, i jedva čekamo da vidimo kako će se pokazati protiv drugih reprezentacija! Ulijana je takođe predstavljala Srbiju na EuroAsiada Games turniru 2023. godine.

Pored Srbije, na turniru će se takmičiti:

  • Afrika: Libija, Egipat, Alžir, Maroko
  • Azija: Sirija, Liban
  • Evropa: Albanija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Portugal, Slovenija, Bosna i Hercegovina

Srbija izlazi na veliku scenu Esports Mediterranean Games šampionata 7. avgusta u 11:00 časova. U nastavku možete pogledati kompletan raspored mečeva za Srbiju, a o prenosu ćemo vas naknadno obavestiti.

SESE

Želimo puno sreće našim reprezentativcima!

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: