Aktuelno 0

01.08.2024.

18:14

Srpska PUBG Mobile reprezentacija ispala iz trke za Svetski Esports Šampionat

Drugog dana kvalifikacija smo odigrali daleko bolju igru, ali je nažalost već bilo kasno.

Autor: B92

B92
Srpska PUBG Mobile reprezentacija ispala iz trke za Svetski Esports Šampionat
SESE

Podeli:

U sredu, 31. jula završene su PUBG Mobile kvalifikacije za Svetski Esports Šampionat u Rijadu. Sa 56 poena i 9. pozicijom na tabeli, Srbija nije ostvarila dovoljno dobar rezultat za plasman na IESF prvenstvo.

Timovi sa evropskih kvalifikacija su igrali ukupno 12 mečeva. Naši momci su na početku imali nekarakteristično loš performans, zbog čega su prvi dan kvalifikacija završili sa samo 18 poena. Drugog dana smo se dosta poboljšali, ali 56 poena nije bilo dovoljno. Samo pet ekipa iz Evrope se plasiralo za IESF 2024, uključujući Ukrajinu, Francusku, Tursku, Rumuniju i Bugarsku.

SESE

SESE i RUR bi želeli da se zahvale našoj PUBG Mobile reprezentaciji što su ponovo predstavljali Srbiju na svetskoj esports sceni. Žao nam je što nisu uspeli da prođu dalje pošto znamo da su odlični igrači, ali se takođe nadamo da će sledeće godine ostvariti bolji rezultat. Srpska PUBG Mobile reprezentacija je na prošlogodišnjem IESF šampionatu u Jašiju osvojila 10. mesto.

Za srpsku PUBG MOBILE reprezentaciju nastupaju:

  • Vladimir ”BISKE” Biševac
  • Aleksandar ”Coa77k” Cvijanović
  • Marko ”Makša” Makša
  • Marko Antoni ”MELAZ” Melas
  • Srđan ”Shadow” Pribić

Ovde možete pogledati snimak drugog dana kvalifikacija.

I time se završio ovogodišnji ciklus kvalifikacija za IESF 2024. Srpska CS2 reprezentacija se 13. jula uspešno plasirala za Svetski Esports Šampionat. U Rijadu će nas predstavljati i Marko Roksić, po treću godinu zaredom.

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene. Nagradni fond događaja iznosi 1.000.000 dolara.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: