Aktuelno 0

15.07.2024.

14:12

Srpska CS2 reprezentacija ide na Svetski Esports Šampionat!

Čestitke našim momcima! Vidimo se u Rijadu u novembru!

Autor: B92

B92
Srpska CS2 reprezentacija ide na Svetski Esports Šampionat!
IESF

Podeli:

Srpska CS2 reprezentacija se zvanično plasirala za Svetski Esports Šampionat, koji će se održati u novembru u Rijadu. Naši momci su 13. jula trebali da igraju odlučujući meč sa Rumunijom, ali su nam odluke i akcije jedne ekipe obezbedile direktan prolaz na svetsko prvenstvo.

Da je turnir išao regularnim tokom, naš meč sa Rumunijom bi bio i te kako odlučujući. Pobednik ovog duela bi automatski prošao na Svetski Esports Šampionat, dok bi poražena ekipa morala da se bori za svoj poslednje mesto na prvenstvu.

Meč između drugog para iz donjeg dela žreba, Poljske i Hrvatske, se već održao. Međutim, meča nije ni bilo, pošto je Hrvatska diskvalifikovana zbog varanja u duelu sa Izraelom. Pošto su tehnički izgubili, Hrvati su trebali da se bore za poslednje mesto u meču za 5. mesto, ali pošto su diskvalifikovani, njihov potencijalni protivnik automatski pobeđuje. Ovo znači da Srbija zagarantovano ide u Rijad!

Sad kada su naši momci prošli, možemo da se fokusiramo na našu žensku reprezentaciju. Plejof ženskih CS2 kvalifikacija se nastavlja u ponedeljak, 15. jula. Naše preostale reprezentacije i dalje čekaju na svoje mečeve.

Za srpsku CS2 reprezentaciju nastupaju:

  • Luka ”c0llins” Živanović
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”Kind0” Mandić
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Luka ”emi” Vuković
  • Ivan ”choiv7” Živković

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene. Nagradni fond događaja iznosi 1.000.000 dolara.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: