Aktuelno 0

12.07.2024.

14:39

Ženska CS2 reprezentacija Srbije upisala dve pobede, kvalifikacije se nastavljaju u 18:00

Poslednjeg dana grupne faze nas čekaju mečevi sa Austrijom i Belorusijom.

Autor: B92

B92
Ženska CS2 reprezentacija Srbije upisala dve pobede, kvalifikacije se nastavljaju u 18:00
SESE

Podeli:

U četvrtak, 11. jula počele su ženske CS2 kvalifikacije za predstojeće Svetsko Esports Prvenstvo koje će se ovog novembra održati u Rijadu. Na kvalifikacijama se takmiči i Srbija, koja se trenutno bori za plasman na IESF šampionat sa još 22 evropske ekipe. Slot na Svetskom Prvenstvu je rezervisan za šest timova.

Naše devojke su smeštene u grupu D zajedno sa Poljskom, Austrijom, Velsom, Belorusijom i Luksemburgom. Prvi dan grupne faze smo završili sa dve pobede i jednim porazom. Poljakinje su bile daleko spremnije u našem debitantskom meču, pošto su savladale Srbiju sa rezultatom 3-13. Meč sa Velsom je bio sušta suprotnost – trijumfovali smo u ovom duelu bez i jedne izgubljene runde. Poslednji meč smo dobili službenim rezultatom, pošto se reprezentacija Luksemburga predala. Snimke prvog dana grupne faze možete pogledati ovde.

SESE

Sa ovim rezultatom, naše devojke su zagarantovano prošle u plejof, koji počinje u ponedeljak, 15. jula. Danas ćemo igrati još dva meča u grupnoj fazi – prvo ćemo se sastati sa Austrijom u 18:00 časova, a kasnije i sa Belorusijom u 20:00.

Prenos svih današnjih mečeva možete pratiti na Klan RUR YouTube kanalu. U nastavku se nalazi svaki stream link.

Srbija vs. Austrija – 18:00

Srbija vs. Belorusija – 20:00

Za žensku CS2 reprezentaciju Srbije nastupaju:

  • Nevena ”ALRSKA” Stojilković
  • Monika ”monnika” Laslo
  • Anđela ”cookaa” Kljajić
  • Simona ”shmizla” Novaković
  • Ivona ”ivonacs” Spasić

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene. Ukupni nagradni fond celog događaja iznosi 1.000.000 dolara.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: