Aktuelno 0

10.07.2024.

12:05

Srbija savladala Makedoniju, danas nas čeka duel sa Izraelom

Plejof kvalifikacija za IESF prvenstvo se nastavlja u 17:00 časova na Klan RUR YouTube kanalu.

Autor: B92

B92
Srbija savladala Makedoniju, danas nas čeka duel sa Izraelom
IESF

Podeli:

U toku su Counter-Strike 2 kvalifikacija za predstojeći Svetski Esports Šampionat, koji će se ove godine održati u glavnom gradu Saudijske Arabije. Posle poraza od Turske u prvoj rundi plejofa, srpska reprezentacija je pala u donji deo žreba gde se sastala sa Makedonijom u eliminacionom BO3 duelu.

Za razliku od vrlo napetog i izjednačenog okršaja sa Turskom, Srbija je bila izuzetno ubedljiva u meču sa Makedonijom. Trijumfovali smo na Miražu sa rezultatom 13-2, a potom i Infernu sa rezultatom 16-13. Druga mapa je bila malo problematičnija za naše reprezentativce pošto su Makedonci u jednom trenutku imali prednost od osam rundi, ali smo uspeli da preokrenemo meč u našu korist. Ovde možete pogledati snimak.

Srbiju u 17:00 časova čeka duel sa Izraelcima, koje je prethodno pobedila hrvatska reprezentacija. Pošto se radi o donjem delu žreba, ovo će biti još jedan eliminacioni meč, tako da nema mesta za grešku. Navijajte za naše momke na Klan RUR YouTube kanalu u 17:00 časova!

U nastavku možete pogledati kako izgleda žreb. Podsećamo, pet najboljih reprezentacija će obezbediti plasman za 16. Svetski Esports Šampionat u Rijadu.

SESE

Za srpsku CS2 reprezentaciju nastupaju:

  • Luka ”c0llins” Živanović
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”Kind0” Mandić
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Luka ”emi” Vuković
  • Ivan ”choiv7” Živković

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene. Nagradni fond događaja iznosi 1.000.000 dolara.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: