Aktuelno 0

25.06.2024.

16:14

Regionalne kvalifikacije za Svetski Esports Šampionat u Rijadu: Evo kada nastupa Srbija

Kvalifikacije za Counter-Strike 2 počinju već 6. jula.

Autor: B92

B92
Regionalne kvalifikacije za Svetski Esports Šampionat u Rijadu: Evo kada nastupa Srbija
IESF

Podeli:

Međunarodna Esports Federacija (IESF) je zvanično najavila datume regionalnih kvalifikacija za predstojeće svetsko prvenstvo u esportu, koje će se ove godine održati u Rijadu. Sve kvalifikacije igrati u onlajn formatu, izuzev Afrike, Azije i Okeanije, koje će imati završnu LAN fazu svojih regionalnih turnira.

Ovom prilikom ćemo se fokusirati na evropske kvalifikacije, koje će se igrati tokom celog jula (5-31). IESF još nije precizirao tačne satnice, kao ni datume ženskih CS2 kvalifikacija.

U nastavku možete pogledati kada će se takmičiti naši reprezentativci.

  • Counter-Strike 2: 6-14. jul
  • Counter-Strike 2 Female: TBA
  • Dota 2: 19-23. jul
  • Mobile Legends: Bang Bang: 22-27. jul
  • Mobile Legends: Bang Bang Female: 26-27. jul
  • PUBG Mobile: 30-31. jul

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene. Nagradni fond događaja iznosi 1.000.000 dolara.

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) je izabrao reprezentacije za svaku od pomenutih igara, uključujući ženske reprezentacije za CS2 i MLBB.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: