Aktuelno 0

21.06.2024.

18:00

Čuvena hot-tub strimerka ulaže u esport

Ko bi ovo očekivao?

Autor: B92

B92
Čuvena hot-tub strimerka ulaže u esport
Wildcard Gaming

Podeli:

Amouranth, lice Twitch hot-tub sekcije i jedna od najpopularnijih strimerki na svetu, odlučila je da uloži u severnoameričku esports scenu sa novim partnerstvom sa organizacijom Wildcard Gaming.

WG je na Twitteru najavio saradnju sa strimerkom, koja je danas postala suvlasnica organizacije. Ovo znači da će Amouranth biti uključena samo u ”biznis stranu” partnerstva, i da neće kreirati sadržaj za ekipu.

Esports nije najprofitabilnija industrija, ali Amouranth svakako ima para za bacanje, ali i iskustva. Strimerka je 2021. godine kupila Circle K benzinsku pumpu, što je u početku delovalo kao vrlo neobičan potez. Godinu dana kasnije je kupula još jednu, ovog puta 7-Eleven brenda. Čini se da su se ove investicije isplatile, pošto se procenjuje da Amouranth trenutno vredi oko 25 miliona dolara.

Strimerka se u skorijem periodu više fokusira na gejming sadržaj, tako da od svog OnlyFans naloga mesečno zarađuje manje novca nego ranije. Amouranth tvrdi da trenutno zarađuje ”samo” milion dolara mesečno.

Osnovan 2017. godine, Wildcard Gaming trenutno poseduje ekipe u Rainbow Six Siege i Counter-Strike 2.

Izvor: RUR

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

20 h

Podeli: