Svet

Nedelja, 24.09.2023.

12:33

U Rusiji nestašica goriva? I to ne zbog rata

Ruski civili su vrlo verovatno prošlih nedelja iskusili nestašicu nafte i dizela, reklo je britansko Ministarstvo odbrane (MoD).

Izvor: Index

U Rusiji nestašica goriva? I to ne zbog rata
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB

"Nestašice verovatno neće biti direktna posledica rata", dodaje se u saopštenju koje prenosi portal Indeks.

"Verovatno su uzrokovane nizom faktora, uključujući kratkoročna povećanja potražnje iz poljoprivrednog sektora, godišnje održavanje rafinerija tokom leta i atraktivne cene za izvoz", tvrde Britanci.

Kaže se da je Rusija obustavila gotovo sav izvoz dizela i nafte kako bi stabilizala svoja unutarnja tržišta 21. septembra.

"Ovaj potez gotovo sigurno dodatno ograničiti snabdevanje na tesnom globalnom tržištu, što će verovatno imati najveći uticaj na zemlje koje trenutno zavise od ruskog snabdevanje gorivom", dodalo je britansko Ministarstvo odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

20 h

Podeli: