Svet

Utorak, 07.11.2023.

12:08

Švajcarska banka UBS zabeležila gubitak od 785 miliona dolara

Švajcarska banka UBS saopštila je danas da je u trećem kvartalu od juna do septembra zabeležila veliki gubitak od 785 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Švajcarska banka UBS zabeležila gubitak od 785 miliona dolara
EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Gubitak je delimično zbog troškova spasavanje banke Kredi Svis (Credit Suisse) koji su iznosili dve milijarde dolara.

UBS je istovremeno prijavila veliki priliv novih sredstava klijenata, tako da su akcije ove banke na berzi u Cirihu porasle za četiri odsto, prenosi Si-En-En (CNN).

U saopštenju se navodi da je UBS grupa u pomenutom periodu privukla nove depozite u iznosu od 33 milijarde dolara, pri čemu dve trećine ove sume dolazi od starih klijenata Kredi Svis.

"Naši klijenti nam i nadalje veruju. Optimisti smo u pogledu naše budućnosti", izjavio je izvršni direktor UBS Serđo Ermoti.

Analitičari Dojče banke Benjamin Goj i Šarat Kumar na osnovu objavljenih podataka smatraju da je UBS imao još jedno dobro tromesečje i pozivaju investitore da kupe akcije ove banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: