Svet

Subota, 12.03.2022.

13:59

Stala proizvodnja čelika u Nemačkoj zbog cena energije

Zbog rasta cena električne energije u Nemačkoj, čeličana Leh-Štalverke u bavarskom gradiću Majtingen obustavila je proizvodnju, piše Dojče virtšafts nahrihten.

Izvor: Sputnjik

Stala proizvodnja čelika u Nemačkoj zbog cena energije
Ilustracija: Depositphotos/nikitos1977

Kompanija je saopštila da "ekonomski nije izvodljivo" da sada radi, preneo je Sputnjik.

Takođe, nemački koncern čelika TisenKrup AG prijavio je višestruko povećanje troškova električne energije.

Koncern TisenKrup AG saopštio je da su u poslednjih 6 meseci njegovi troškovi gasa i struje premašili sto miliona.

Leh-Štalverke godišnje proizvede više od milion tona građevinskog materijala i troši energiju koliko i grad od 300.000 stanovnika. Pored zaposlenih u zavisnim preduzećima, u proizvodnom pogonu radi više od 1.000 radnika.

Leh-Štalverke je jedina čeličana u Bavarskoj.

Čeličane koje koriste električnu energiju za topljenje starog metala troše mnogo više energije od onih koje koriste tradicionalne visoke peći, koje koriste rudu gvožđa i koks od kamenog uglja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: