Svet

Četvrtak, 21.09.2023.

11:28

Rusija: Odobreno – i Srbija na spisku

Ruska vlada odobrila je listu zemalja čijim bankama je dozvoljeno da trguju na ruskom deviznom tržištu, prema naredbi koju je potpisao premijer Mihail Mišustin.

Izvor: biznis.rs/vladimir jokanović

Rusija: Odobreno – i Srbija na spisku
Foto: Profimedia

Sada je bankama i brokerima iz prijateljskih i neutralnih zemalja dozvoljeno da trguju na ruskom deviznom tržištu, kao i na tržištu derivata. Pravo da trguju dato je 31 zemlji, uključujući Srbiju.

To su još Azerbejdžan, Jermenija, Belorusija, Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Alžir, Bangladeš, Bahrein, Brazil, Venecuela, Vijetnam, Egipat, Indija, Indonezija, Iran, Katar, Kina, Kuba, Malezija, Maroko, Mongolija, UAE, Oman, Pakistan, Saudijjska Arabija, Tajland, Turska i Južna Afrika, prenosi Komersant.

Rezolucija je pripremljena za primenu novih odredbi zakona O organizovanim aukcijama, usvojenog u julu ove godine. Ranije su pristup ruskom deviznom tržištu imale nerezidentne banke iz zemalja Evroazijske unije, kao i banke iz Tadžikistana. Na ruskom deviznom tržištu poslovala je ukupno 21 nerezidencijalna banka, prenosi portal Biznis.

Pročitajte još:

Nema odlaganja: Sjediniće energetski sistem sa Rusijom

"Rusija ekonomski patuljak, benzinska pumpa čiji vlasnik ima atomsku bombu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

1 d

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

1 d

Svet

Porodice dobijaju 350 evra

Domaćinstva u Velikoj Britaniji sa malim prihodima dobiće uskoro pomoć od 350 evra (300 funti) za struju, gas i hranu iz Fonda za podršku domaćinstvu, objavio je San.

22:07

27.6.2024.

21 h

Srbija

Novi "Soko" ide u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte.

8:23

27.6.2024.

1 d

Podeli: