Svet

Subota, 19.08.2023.

10:24

"Rusija ekonomski patuljak, benzinska pumpa čiji vlasnik ima atomsku bombu"

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj rekao je za Rusiju da je ekonomski patuljak.

Izvor: Sputnjik

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

"Kina je pravi geopolitički igrač, dok je istovremeno Rusija ekonomski patuljak. Ona podseća na benzinsku pumpu čiji vlasnik poseduje atomsku bombu“, rekao je Borelj uintervjuu za španski list „Pais“.

Ruski premijer Mihail Mišustin rekao je nedavno da ruska privreda beleži konstantan rast, kao i da se interesovanje za rusku privredu povećava bez obzira na pokušaje oponenata da je izoluju od globalnih proizvodnih lanaca, logističkih maršruta i finansijskih sistema.

Prema rečima Borelja, odustajanje od vojne pomoći Ukrajini neće dovesti do mira. "Ne verujem da će odustajanje od vojne pomoći Ukrajini dovesti do mira", rekao je Borelj.

Takođe je dodao da Evropa čini sve što može kako bi izdejstvovala mirovne pregovore koji bi priznali da postoji agresor i žrtva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

10 h

Podeli: