Svet

Petak, 19.02.2021.

16:26

Reklamne agencije odlaze u istoriju, influenseri preuzimaju stvari u svoje ruke?

U današnje vreme nije potrebno angažovati skupe reklamne agencije i plaćati za emitovanje na TV-u.

Izvor: B92

Reklamne agencije odlaze u istoriju, influenseri preuzimaju stvari u svoje ruke?
Foto: Profimedia

Ako imate poznato ime i dovoljno obožavalaca, samo pokažite proizvod nekog brenda na društvenim mrežama i novac će početi da se sliva. Nije važno ni da li prikazujete proizvod multinacionalne kompanije ili sopstvenog brenda.

Brojni su primeri popularnih pevačica, glumica i modela koje su iskoristile priliku da zarade još koji dolar, evro ili funtu za ovakav način. Jednostavno, influenseri su reklama modernog doba.

Škole, marketinške agencije, kursevi - zaboravite na sve, danas se proizvod prodaje na internetu. Poziv je otvoren za sve. Sve što vam treba jesu internet i dobra ideja. I postajete influenser.

Međutim, i oni koji u početku svoje ime nisu gradili na influens sadržajima, posle nekog vremena dodatno su unovčili svoju stečenu popularnost upravo na ovaj način.
Foto: Profimedia
Supruga najboljeg napadača sveta Ana Levandovska samo je jedna od njih.
Foto: Profimedia
Rijana je zasad reklamirala više brendova.
Foto: Profimedia
Trendovima internet oglašavanja nije odolela ni glumica Bizi Filips. A to su samo neki u moru primera...

Uz to, kako je već pisano, broj pratilaca koji neko mora da ima kako bi se nazvao influenserom može da varira – postoje čak i mikroinfluenseri sa nešto više od 1.000 pratilaca, ali ima i onih koji su teški "nekoliko miliona pratilaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Volkswagen ukida garanciju

Kompanija Volkswagen danas je obavestila sindikat IG Metal da u šest nemačkih fabrika ukida niz ugovora sa zaposlenima, uključujući i sporazum o garantovanju radniih mesta do 2029. godine, saopštio je sindikat.

17:26

10.9.2024.

21 h

Podeli: