Svet

Subota, 02.12.2023.

08:51

Nemačka u Ukrajini proizvodi prva oklopna vozila?

Nemački proizvođač oružja ''Rajnmetal'' želi da proizvodi svoja prva oklopna vozila u Ukrajini sledeće godine.

Izvor: Tanjug

Nemačka u Ukrajini proizvodi prva oklopna vozila?
Foto: shutterstock, msyaraafiq

To je preneo nemački časopis ''Virtšaftsvohe'' pozivajući se na navode izvršnog direktora ''Rajmetala'' Armina Papergera.

Paperger je, kako navodi nemački list, rekao da očekuje dogovor sa Ukrajinom o izgradnji oklopnih transportnih vozila Fuhs, nazvanih po nemačkoj reči za lisicu, i borbenih vozila pešadije Links početkom naredne godine, prenosi Rojters.

"Nakon potpisivanja ugovora, želimo da završimo prvi (Fuhs) u roku od šest-sedam meseci, a prvi Links u roku od 12-13 meseci", rekao je Paperger.

Ukrajina je u oktobru najavila zajednički odbramnbeni poduhvat sa Rajnmetalom kako bi pomogla u lokalnoj proizvodnji pojedine ključne opreme, kao i u servisiranju i popravci zapadnog oružja poslatog Kijevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: