Svet

Četvrtak, 10.03.2022.

07:29

Američki Kongres usvojio zakon o zabrani uvoza ruskih energenata

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je predlog zakona o zabrani uvoza nafte i drugih energenata iz Rusije.

Izvor: B92.net

Američki Kongres usvojio zakon o zabrani uvoza ruskih energenata
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Predlog zakona podržalo je 414 poslanika, 17 je bilo protiv.

Pored zabrane uvoza nafte i energenata, zakona sadrži i poziv da trgovinski predstavnik SAD u Svetskoj trgovinskoj zajednici pokrene pitanje preispitivanja trgovinskih ustupaka Rusiji i suspendovanje članstva zemlje u toj organizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Ukrajinu?

Švedska kompanija nameštaja Ikea razmatra da ponovo otvori svoju prodavnicu u Kijevu, objavio je danas ukrajinski Forbs, pozivajući se na dva menadžera tog centra i dva konsultanta za nekretnine.

12:48

27.6.2024.

14 h

Srbija

Novi "Soko" ide u Prag

Novi elektromotorni kineski brzi voz "Soko", koji je nedavno stigao u Srbiju, sutra kreće u Prag na sertifikaciju u skladu sa pravilima Evropske železničke agencije, kako bi mogao da saobraća brzom prugom između Beograda i Budimpešte.

8:23

27.6.2024.

19 h

Svet

Država uvodi porez na stoku

Danska vlada se nakon više meseci teških pregovora dogovorila sa poljoprivrednicima, proizvođačima i ekološkim grupama da od 2030. godine oporezuju emisije metana koji proizvode domaće životinje poput krava i svinja.

17:06

27.6.2024.

10 h

Podeli: