Najki povukao iz prodaje opremu sa potpisom Kobija Brajanta?

Kompanija Najki povukla je iz onlajn prodaje sve proizvode s imenom Kobija Brajanta, košarkaša koji je u nedelju poginuo u padu helikoptera u Los Anđelesu.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2020.

15:56

Najki povukao iz prodaje opremu sa potpisom Kobija Brajanta?
Foto: Depositphotos/zdl

Najki je doneo odluku da povuče proizvode s Kobijevim imenom iz svoje onlajn trgovine da bi sprečio preprodavce da pokupuju veliki broj tih proizvoda i kasnije ih prodaju po većoj ceni, javlja ESPN.

Oprema s Kobijevim potpisom jedan je od najprodavanijih brendova Najkija, pogotovo košarkaške patike koje je prema podacima ESPN-a u ovoj sezoni nosilo više od 100 NBA košarkaša, prenosi Klix.ba. Kompanija će ponovo razmotriti na koji način će plasirati u prodaju buduću opremu s Kobijevim potpisom, piše portal.

Međutim, pretraga sajta kao jedini rezultat kada se unese reč "Kobe" daje Najkijevu bredniranu poklon-karticu Lejkersa, iako Najki insistira na tome da nije povukao proizvode sa Brajantovim potpisom.

"Nismo povukli proizvode", kazao je za Foks biznis portparol Najkija, okarakterisavši "netačnim" navode da je kompanija to uradila.

"Najki nije namerno povukao proizvode sa Kobijevim imenom. Ti proizvodi se ne prikazuju u onlajn prodavnici jer su rasprodati", napisao je na Tviteru analitičar biznisa u sportu Daren rovel.

Prema izvorima ESPN-a, Najki je planirao lansiranje nove serije patika sa Brajantovim potpisom za 7. februar, ali sada razmatra da li ga odloži. Nova serija trebalo bi da bude bele, crne i zlatne boje, kako bi podsećala na one koje je Brajant nosio u finalnoj seriji 2010, kada je osvojio svoj peti i poslednji šampionski prsten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: