Svet

Sreda, 25.07.2018.

15:28

Boing srušio sve prognoze, traži se avion više

Američki proizvođač aviona Boing podigao je svoju procenu prihoda za čitavu 2018. godinu, zahvaljujući rastućoj globalnoj tražnji za avionima.

Izvor: Tanjug

Boing srušio sve prognoze, traži se avion više
Foto: Getty images

Boing sada očekuje godišnji prihod od između 97 milijari dolara i 99 milijardi dolara, što je za jednu milijardu dolara više u odnosu na raniju procenu, prenosi Volstrit DŽornal.

Kada je reč o isporukama, Boing i dalje očekuje da će ove godine isporučiti između 810 i 815 komercijalnih aviona.

Profit kompanije u drugom kvartalu je dostigao 2,2 milijarde dolara ili 3,73 dolara po akciji, što je više u odnosu na 1,75 milijardi dolara ili 2,87 dolara po akciji iz istog perioda prošle godine, ali i iznad projekcija analitičara sa Volstrita koji su projektovali profit od 3,24 dolara po akciji.

Pihodi kompanije su u tom tromesečju iznosili 24,26 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: