Svet

Petak, 06.07.2018.

15:18

Ima nade: Mask pravi plan za spas zarobljenih dečaka na Tajlandu

Preduzetnik i inovator Ilon Mask rekao je da postoji mogućnost da pomogne u spasavanju 12 dečaka koji su zaglavljeni u pećini na Tajlandu.

Izvor: B92

Ima nade: Mask pravi plan za spas zarobljenih dečaka na Tajlandu
Foto: Tanjug/AP

Maska su na Tviteru pitali da li može da im pomogne a on im je kasnije odgovorio potvrdno, ali nije detaljno objasnio kako bi to mogao da izvede.

Napisao je samo da je njegova kompanija Boring "dobra u kopanju rupa". Musk je predložio ubacivanje najlonske cevi u pećinu koja bi potom bila naduvana i iskorišćena kao podzemni tunel. Musk je aktivniji u komunikaciji putem Tvitera, primećuju mediji. Nije jasno zašto je došlo do povećanja, ali postoji veza između njegovih tvitova i poslovanja. Setimo se samo opklade da će napraviti najveći litijum jonsku bateriju na svetu i to samo za sto dana - svedoci smo da je to ostvario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: