Srbija

Nedelja, 19.11.2023.

11:06

Zaječar dobio novi stadion. Vučić na otvaranju Kraljevice: Ovo je tek početak FOTO/VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion "Kraljevica" u Zaječaru.

Izvor: B92.net

Zaječar dobio novi stadion. Vučić na otvaranju Kraljevice: Ovo je tek početak FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Na pitanje da li će Srbija postati zemlja fudbala nakon svih ovih stadiona Vučić je istakao da je fudbal kod nas najpoznatiji sport, ali da je Srbija u svemu bolja sem u fudbalu.

"Ja sam zahvalan predsedniku Čeferinu, mnogo pomaže razvoju fudbala pogotovo ovde", kazao je Vučić i dodao da su Hrvati dosta po tom pitanju ispred nas.

Što se tiče ulaganja u sportsku infrastrukturu, Vučić je rekao da je "ovo tek početak".

Prema njegovim rečima, urađeno je više puteva nego što je iko u istoriji Zaječara uradio.

"Urađene su dve škole, moraćemo i srednjoškolski centar, ali to mnogo košta. Stiže i digitalni mamograf u novembru ili decembru što mislim da je važno, za sve žene i one koji žive u Zaječaru. Za to je potrebno najmanje 40 miliona. Zaista smo dali sve od sebe", kazao je Vučić.
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIÆ/ nr
"Za nas su Zaječar, Sombor, Požarevac, Vranje prioriteti. Uvek sa investitorima pregovaramo da prvo ovde dođu", kazao je i dodao da je Zaječar na listi projekta Čista Srbija što se problema kanalizacije tiče.

Kazao je da je istočna Srbija dragulj cele Srbije.

"Ulaganja rastu brzinoim munje. Budžeti zemalja u okruženju su dva puta manji nego što mi sada imamo na računu", rekao je Vučić, te je poručio kako nikada zbog izbora nije pričao o povećanjima plata i penzija.

Naglasio je da nije samo Beograd Srbija i nikada neće ni biti.

Najavio je da će i Beograd i Niš kao i drugi gradovi uskoro dobiti "prelepe stadione" i kako ćeNacionalni stadion biti jedan od najlepših stadiona u Evropi i svetu.
Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara.

Prema ranijim najavama, Vučić stadion obilazi u društvu predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandra Čeferina, a potom će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Otvoren novi stadion u Loznici, Vučić pokazao šta zna sa loptom FOTO/VIDEO

Podsetimo, juče je Vučić otvorio stadion "Lagator" u Loznici. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Audi zatvara fabriku: "Prodajemo"

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi najavio je prodaju svoje briselske fabrike i traži potencijalne investitore, rekao je šef proizvodnje Gerd Voker.

20:31

18.9.2024.

1 d

Svet

Rusija gubi: 30% manje

Vrednost ruskog izvoza sirove nafte je od kraja juna pala za skoro 30 odsto zbog globalnog pada cena nafte, prenosi Blumberg pozivajući se na proračune svojih stručnjaka.

17:32

18.9.2024.

1 d

Podeli: