Srbija

Subota, 18.11.2023.

10:18

Vučić: Pored predviđenog – moguće i dodatno povećanje plata

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi, pored predviđenog povećanja plata od januara, moglo da dođe i do dodatnog uvećanja tih primanja od maja ili juna.

Izvor: B92.net

Vučić: Pored predviđenog – moguće i dodatno povećanje plata
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/bs

Govoreći o protestima poljoprivrednika, rekao je da su ti protesti politički budući da je država u jako teškim trenucima ipak ispunila zahteve koje su tražili - pa i povlašćenu cenu goriva koju plaćaju.

Podsetio je da penzioneri od 30. novembra dobijaju 20.000 dinara, a 1. decembra korisnici socijalne pomoći 10.000 dinara od države. Od januara će biti veći minimalac i takođe sledi povećanje plata u javnom sektoru od 10 odsto.

"Od maja ili juna možemo da idemo na dodatno povaćanje plata i minimalne zarade", izjavio je Vučić gostujući na TV Pink.

Stopa rasta ide bolje nego što smo to očekivali u trećem i četvrtom kvartalu. Sigurnost i stabilnost naših javnih finansija je od presudnog značaja. Za nas je budućnost Srbije ključno pitanje i pitanje života, istakao je.

O namenskoj industriji

Takođe je naglasio da je velika navala na srpsko oružje i oruđe - na naše tenkove, pasarse, nore...

Vučić je rekao da je doneo odluku da ni jedno oruđe niti oružje ne može da ide van, dodaje da će naša namenska industrija dobiti najveći ugovor od jedne prijateljske zemlje. Kaže da je u pitanju dugoročni ugovor, i da traže 48 naših Nora da napravimo za njih kao i mnogo drugih stvari.

"Uložićemo stotine miliona evra da bi podigli naše kapacitete", rekao je Vučić i dodao da posao mora da se ubrza.

Novi stadion u Zaječaru

Vučić je najavio da će sutra biti otvoren novi stadion u Zaječaru.

"Sutra u Zaječaru otvaramo novi stadion i dolazi (predsednik UEFA) Aleksandar Čeferin. Sutra je velika fešta u Zaječaru, otvaramo našu Alijans arenu, a onda idemo u Leskovac, gde bi naši trebalo da pobede Bugarsku i da idemo na Evropsko prvenstvo, ako bude sve u redu", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: