Srbija

Utorak, 31.10.2023.

10:56

Vučić najavio: Stiže i deseta VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dolazak desete fabrike u Niš.

Izvor: B92.net

Vučić najavio: Stiže i deseta VIDEO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav, screenshot

Reč je o Aristonu, italijanskoj kompaniji sa prihodom od preko 3 milijarde evra na godišnjem nivou, objasnio je na svom Instagramu na profilu Buducnostsrbijeav.

"Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali, da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju. Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije Ariston, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme i za bojlere, koji su jednu malu fabriku izradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš", rekao je Vučić u video-poruci.

Ariston ulaže 75 miliona evra u fabriku, i to je samo početak, dodao je.

"Jer mi se nadamo i danas smo sa Paolom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije", kazao je.

Očekuje se da do 2025. godine bude više od 300 zaposlenih.

Istakao je da je ovo deseta fabrika u Nišu i dodao će biti veoma važna za dalji napredak i razvoj Niša, zajedno sa razvojem saobraćajne infrastrukture, koja će omogućiti dovođenje novih investicija, novih velikih i značajnih kompanija.

U objavi ih je takođe naveo:
1. Johson electric
2. Aster tekstil
3. Leoni
4. Zumtobel
5. Spintec
6. Xingyu
7. Integrated Micro-Eletronics
8. Yusei
9. Palfinger
10. Ariston

"Posle deset fabrika mogu da kažem da smo dosta toga uradili, ali da ćemo da nastavimo još snažnije", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

20 h

Podeli: