Srbija

Utorak, 08.05.2018.

09:04

Rasim ne zna, RTS zna: Mali će biti predložen za ministra

Vest o ostavci ministra finansija Dušana Vujovića otvorila je pitanje ko će ga na tom mestu naslediti, kao i da li je to uvod u širu rekonstrukciju vlade.

Izvor: B92, RTS

Rasim ne zna, RTS zna: Mali će biti predložen za ministra
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je za Prvu TV da ne zna ko bi mogao da bude naslednik na mestu ministra finansija, posle odlaska Dušana Vujovića.

Na pitanje da li može da potvrdi da će novi ministar finansija biti sadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, Ljajić je odgovorio:

“Naravno da ne mogu to da potvrdim, nemam pojma o tome. O promenama i eventualnoj rekonstrukciji vlade odlučivaće premijerka Ana Brnabić i predsednik stožerne stranke u vladi Aleksandar Vučić. Sve ostalo je licitiranje”.

Međutim, srpski javni servis objavio je da će Siniša Mali biti predložen za novog ministra finansija.

Upitan da li je ostavka Vujovića uvod u rekonstrukciju vlade i da se govori o promeni čak pet ministara i da se spominjao jun, Ljajić je kazao da je Aleksandar Vučić prethodnih dana jasno kazao da je pitanje Kosova prioritet i da će se razgovarati o eventualnim promenama.

“Ključnu reč će imati oni koji imaju dominantan uticaj u vladi”, naveo je Ljajić.

Ministar finansija Dušan Vujović, kako je saopšteno, odlučio je da se povuče sa te funkcije iz ličnih razloga i o tome je obavestio premijerku Srbije Anu Brnabić.

Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama. Kako je ranije saopštila Vlada, Ana Brnabić zahvalna je Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: