Srbija

Subota, 02.12.2023.

12:05

Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je zajedno sa Studentskom konferencijom univerziteta u Srbiji raspisalo konkurs.

Izvor: B92.net

Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini
Foto: shutterstock, Bannafarsai_Stock

Konkurs je raspisan za deset studenata završne godine i master studija Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa ciljem edukacije u periodu od 9. do 14. decembra 2023. godine u Narodnoj Republici Kini u provinciji Šangdong.

"Studenti koji budu boravili na stručnoj praksi u Kini, imaće priliku da se upoznaju sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata i da steknu prosperitet praktičnog znanja u oblasti gradjevinarstva i infrastrukture", izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i pozvao sve studente, koji ispunjavaju uslove, da se jave na ovaj konkurs.

Vesić je naglasio da je zadatak studenata da ponesu pasoš, znanje i osmeh, a da će sve ostalo biti plaćeno.

"Verujem da će deset studenata koji se budu vratili sa prakse u Kini preko kompanije 'Šandong', gde će videti njihove infrastrukturne projekte koje rade u toj državi, doći sa više znanja koje će moći da upotrebe dalje u svojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da se slični projekti pripremaju i sa drugim kompanijama koje posluju u Srbiji, pre svega sa kineskim, ali i sa zapadnim kompanijama koje rade u Srbiji.

"Ono na čemu insistiram kao ministar, to je da svi koji rade u Srbiji obezbede stručnu praksu ne samo za naše studente, već i za asistente i profesore i na taj način im obezbede da mogu da vide kako izgledaju drugi veliki infrastrukturni projekti u zemljama u kojima rade", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Snalaze se: Da li ovde počinje nezavisnost od Rusije?

Francuska državna kompanija za proizvodnju nuklearnog goriva Orano izabrala je lokaciju Ouk Ridž, u američkoj državi Tenesi, za gradnju svog pogona za obogaćivanje uranijuma, vrednog više milijardi dolara, saopštili su zvaničnici kompanije iz Tenesija.

7:31

7.9.2024.

20 h

Srbija

Ovo su nove cene goriva

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati 194 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 179 dinara.

10:43

6.9.2024.

1 d

Podeli: