Srbija

Utorak, 17.10.2023.

17:20

Neverovatna vest: "Srbija dobija put o kojem se priča 40 godina"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će građani Srbije dobiti put o kojem se priča tri, četiri decenije.

Izvor: Tanjug

Neverovatna vest:
Foto: shutterstock, D.Kvasnetskyy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će građani Srbije, zavaljujući sporazumu potpisanom u Kini, za izgradnju auto-puta Beograd-Zrejnanin-Zrenjanin-Novi Sad, koji će biti spojen sa auto-putem Beograd-Novi Sad, dobiti put o kojem se priča tri, četiri decenije, a čija vrednost neće biti manja od tri i po milijarde evra.

"To je za srednji Banat, južni Banat i južnu Bačku i Beograd gotovo neverovatna vest", rekao je Vučić.

"Vrednost će na kraju biti ne manje od tri i po miljade evra. U Kini smo jedva uspeli da pronađemo finansijera za severnu tangentu, smajli, od Somobra do Kikinde, od Bačkog Brega do Crnje", rekao je Vučić i dodao da bi Šandong, kineska kompanija, trebalo da obezbedi deo finansiranja za auto-put Beograd-Zrenjanin.

To su, kako je naglasio, dobre vesti.

"O boljem putu se priča 30, 40 godina i nikako da stigne, sad će da stigne, bilo je mnogo ovde posla", rekao je predsednik koji će sutra učestvovati na Trećem stateškom forumu "Pojas i put", zajedno sa predsednicima i predstavnicima 130 država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: