Srbija

Sreda, 01.08.2018.

10:57

"Kada smo 2014. počeli ono što Putin danas radi..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da suficit u budžetu za period jun-jul iznosi 49,1 milijardu dinara, odnosno oko 410 miliona evra.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

To je, kako je naveo, znatno više od predviđenog a pre kraja godine biće povećane penzije i plate u javnom sektoru.

"Kada smo 2014. godine krenuli da radimo ono što Putin danas radi, sa platama i penzijama, a što je bilo vrlo bolno, uz Zakon o radu i mere fiskalne konsolidacije, neki su mi se smejali i podsmevali, a svi su se bunili. Danas imamo odlične rezultate i penzioneri će pre kraja godine dobiti povećanje, kao što smo obećali, a već ove godine će krenuti povećnje plata i povećanje minimalca", rekao je Vučić u intervjuu za TV Pink.

On je naznačio da u periodu jun-jul imamo suficit u budžetu 49,1 milijardu dinara, odnosno oko za 410 miliona evra, a bio je predviđen deficit od 16,7 milijardi dinara.

Uz to, podvukao je da je rast BDP-a u prvih šest meseci 4,5 odsto, što je više od prognoze i MMF i Svetske banke i među prvih pet zemalja u Evropi. "To je moglo samo posle teških mera, ozbiljnog i odgovornog pristupa. Ne posle pristupa 'lako ćemo' i trač rubrika koje vidite svakog dana", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da srpska ekonomija napreduje, brže i bolje nego prethodnih godina, navodeći da je prosečna plata u našoj zemlji trenutno 470 evra.

"Da li je to 500, koliko sam želeo? Nije. A da li je to više od 336? Mnogo je više", rekao je Vučić.

Kaže da se Srbija polako približava standardu zemalja članica EU, Hrvatskoj, Rumuniji i Mađarskoj, te da država nastavlja rad na smanjenju nezaposlenosti.

"To ne može za godinu ili dve, za to je potrebno vreme, ali mi idemo u odličnom smeru", istakao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: