Srbija

Utorak, 23.01.2024.

11:14

Hitno povučen proizvod sa našeg tržišta: Odmah ga vratite FOTO

Danas je iz prodaje povučen prenosivi blender.

Izvor: B92.net

Hitno povučen proizvod sa našeg tržišta: Odmah ga vratite FOTO
Ilustracija: Shutterstock/Kwangmoozaa

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO, postoji rizik od požara.

Prenosivi blender robne marke BlendJet2 sa kompaktnom baterijom upakovan u kartonsku kutiju. Litijum-jonska baterija se može puniti preko USB kabla. Pogođene jedinice proizvoda, serija 5201000000 i 5542999999, prodavane su u periodu od oktobra 2020. do novembra 2023. godine.

Obuhvaćeni uređaji se mogu pregrejati i izazvati požar, navodi se u obrazloženju. Takođe, oštrica blendera se može odlomiti tokom upotrebe, oslobađajući fragment, tako da potrošač ili korisnik može da ga proguta i na taj način izazove povrede organa za varenje.

Naložena je mera opoziva proizvoda od krajnjih korisnika, upozorenje potrošača na rizike i povlačenje proizvoda sa tržišta.
Foto: NEPRO
Foto: NEPRO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija na korak do cilja

Prema podacima Centralne banke, međunarodne rezerve zemlje su nastavile da rastu, dostižući vrednost od 613,7 milijardi dolara 1. septembra, što je više od 11 milijardi dolara u odnosu na prethodni mesec.

22:56

8.9.2024.

1 d

Podeli: