Lučić: Telekom učinio sve da dođe do dogovora

Koordinator za internet i multimediju Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija učinila sve da dođe do dogovora sa Junajted medijom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 24.01.2020.

09:31

Lučić: Telekom učinio sve da dođe do dogovora
Foto: Depositphotos/REDPIXEL

Kazao je da samo od te grupe zavisi da li će gledaoci Supernove ubuduće moći da gledaju Sport klub, N1, kao i kanale Nova S i Nova sport.

Lučić je za današnju "Politiku" rekao da bi do konačnog dogovora moglo da dođe ako bi "Junajted medija" konačno poslala zvaničnu ponudu i predlog ugovora "Telekomu Srbije" što, kako je naveo, iz te firme nikada nisu uradili.

Prema njegovim rečima, članica "Junajted medija" SBB zabranila je kablovskim operaterima koji posluju pod brendom "Supernova" da emituju kanale N1 i Sport klub.

"Prihvatili smo sve komercijalne uslove njihove ponude, ali ni to nije bilo dovoljno. Tražili su da se teritorijalno ograničimo, što nije u skladu sa zakonom i značilo bi da određeni korisnici 'Radijus vektora' i 'Kopernikusa' imaju Sport klub i N1, a drugi ih nemaju", rekao je Lučić.

Takođe, kako navodi, "Telekomu" je bila vrlo bitna i garancija kvaliteta sadržaja na Sport klubu, ali "Junajted grupa" ni po koju cenu nije htela da im ponudi Nova sport, koji promoviše kao kanal gde će biti najbolji sportski sadržaj.

"Nama je bila bitna garancija da će i Sport klub, koji uzimamo na tri godine, ostati sa kvalitetnim sadržajem, a da se neće desiti da sav kvalitetan sadržaj ode na Nova sport i da tako prevarimo korisnike", rekao je Lučić.

On je dodao da su izrazili spremnost i da čitav "Telekom Srbija" emituje kanale "Junajted grupe", uključujući Nova S, Nova sport i N1, i to pisano potvrdili.

"Time smo evidentno pokazali spremnost za postizanje celovitog rešenja, jer u našem poslednjem predlogu 'Junajted medija' nije imala nikakav rizik, već je očigledno mogla da dobije 'Telekom Srbiju' kao kupca svih njihovih kanala", rekao je Lučić.

Međutim, kako je naveo, odgovor je bio da su dobili zahtev za momentalno gašenje signala.

"Čak su nam i zapretili da će nas tužiti za pirateriju ukoliko ne ugasimo njihove kanale. Za sve ovo imamo materijalne dokaze. Postoji li jača činjenica da neko neće dogovor od toga da nisu želeli da nam produže pravo na samo dva meseca od postizanja konačanog dogovora?", upitao je Lučić.

Lučić je dodao da razume biznis odluku SBB-a, odnosno "Junajted grupe" da ne da konkurenciji svoje kanale, jer su uložili desetine miliona evra u Premijer ligu i Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali da ne razume "pokušaj spinovanja, politizaciju ovog događaja i prljavu kampanju u kojoj se konkurencija vređa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

3 h

Podeli: