Suve šljive i ajvar iz Srbije nagrađeni za prvoklasni ukus u Briselu

Suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od semena bundeve, sirovi med sa šljivom u prahu i ajvar iz Srbije dobili su nagrade za prvoklasni ukus.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.06.2019.

16:08

Suve šljive i ajvar iz Srbije nagrađeni za prvoklasni ukus u Briselu
FOTO: Depositphotos _LCalek_

To je objavio International Taste Institut, koji i dodeljuje te nagrade. Gotovo 200 svetskih kuvara i somelijera okupilo se u Briselu kako bi proizvođačima dali objektivne i profesionalne ocene o ukusu i kvalitetu njihovih proizvoda, rekao je Loren van Vašenhov, direktor Međunarodnog instituta za ukus.

"Glavni kuvari čuvenih restorana, veliki majstori odlikovani mišelinovim zvezdicama, nosioci titula najboljih somelijera probali su naslepo najraznovrsnije proizvode iz celog sveta: oni koji su ostavili najjači utisak na žiri dobili su nagradu Superior Taste Award", objasnio je on.

Predstavnici domaćih nagrađenih kompanija - Agranela iz Valjeva, Real Red Raspberry iz Bečeja, Ecovital iz Bikić Dola, Happy Honey iz Beograda/Kučeva i Strela iz Leskovca, prisustvovaće ceremoniji dodele nagrada 24. juna u Briselu.

Tamo će biti u prilici da promovišu srpsku industriju visokokvalitetne hrane kao i da istraže nove poslovne mogućnosti sa kuvarima, somelijerima, predstavnicima evropskih maloprodajnih lanaca i distributerima.

Projekat za konkurentnu privredu USAID-a podržao je srpske proizvođače visokokvalitetne hrane u trci za ovu nagradu sa hiljadama drugih proizvođača hrane i pića iz skoro stotinu zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: