CarGo dobio zabranu oglašavanja

Udruženje građana CarGo dobilo je zabranu oglašavanja i traži da se tim povodom oglasi REM.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

14:55

CarGo dobio zabranu oglašavanja
Foto: CARGO

Tom merom kompaniji CarGo Tećnologies zabranjuje se oglašavanje na televizijama, bilbordima, ledovima i ostalim reklamnim prostorima, a zabranu je donela tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Direktor kompanije Vuk Guberinić ocenio je da time, nakon jučerašnjih "dugih cevi, interventne brigade i pokušaja sklanjanja sa ulica", CarGo pokušavaju da sklone i sa televizija i reklamnih prostora na otvorenom.

"Dokle ide pritisak države na jednu domaću kompaniju? Zahtevamo od nezavisnih regulatornih tela, kao što je REM da reaguju, pošalju dopis i zaustave progon koji se dešava nad domaćim kompanijama", poručuje CarGo u saopštenju dostavljenom medijima, uz opasku da je reč o "nezapamćenom lovu na veštice", koji mora biti zaustavljen.

Guberinić napominje da je inspekcijski nadzor pokrenut na osnovu rešenja dobijenog od Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Sektora za auto taksi prevoz i da CarGo ulaže žalbu na rešenje, ali da ona ne odlaže njegovo izvršenje.

U saopštenju podseća da je CarGo Tećnologies firma koja je razvila i koja iznajmljuje softver, da nema zaposlene vozače i da se ne bavi javnim prevozom i dodao da je aplikacija CarGo dostupna na korišćenje isključivo članovima Udruženja građana "CarGo" i da niko ko nije član ne može koristiti aplikaciju, niti zatražiti inovativnu pomoć na putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

9 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: