Srbija

Petak, 09.08.2019.

13:11

Država daje 206 miliona dinara za razvoj "pametnih gradova"

Ministar bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je ugovore predstavnicima osam jedinica lokalnih samouprava.

Izvor: Tanjug

Država daje 206 miliona dinara za razvoj
FOTO: Depositphotos/BianckoBlue

Oni su dobili sredstva za realizaciju projekata u okviru programa za razvoj "pametnih gradova" u ukupnom iznosu od 206 miliona dinara.

Reč je o programu čiji je cilj unapređenje inovacionih kapaciteta gradova i opština, a ugovori su u Vladi Srbije uručeni predstavnicima Čačka, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Užica, Arandjelovca, Kikinde, Zaječara i Beograda.

"Zadovoljstvo mi je da danas uručimo ugovore građanima koji su dobili sredstva za razvoj inovacionih elemenata u svojim gradovima, za ono što je danas najvažnije za sve naše građane - da žive u pametnim gradovima", rekao je Popović.

Naveo je da će se, prema podacima Ujedinjenih nacija, u narednih desetak godina povećavati broj stanovnika u velikim gradovima i da se očekuje da će do 2030. godine čak 70 odsto stanovništva na planeti živeti u velikim gradovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: