Srbija

Sreda, 06.01.2021.

15:38

Prva linija BG metroa: Stručni nadzor nad istražnim radovima obaviće Rudarsko-geološki fakultet

Stručni nadzor nad istražnim radovima za gradnju prve linije Beogradskog metroa poveren je Rudarsko-geološkom fakultetu.

Izvor: eKapija

Prva linija BG metroa: Stručni nadzor nad istražnim radovima obaviće Rudarsko-geološki fakultet
Foto: Depositphotos, babenkodenis

Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu obavljaće stručno-tehnički nadzor nad terenskim, istražnim, inženjerskogeološkim radovima i laboratorijskim ispitivanjima, radi izrade geotehničkog elaborata.

Elaborat o uslovima izgradnje izrađuje se za potrebe Studije opravdanosti sa Idejnim projektom za prvu fazu metro Linije 1 u Beogradu. Vrednost ugovora je 2,4 miliona dinara, piše eKapija.

Stručni nadzor, između ostalog, podrazumeva kontrolu toga da li se terenski istražni radovi i laboratorijska ispitivanja izvode u svemu prema projektu geoloških istraživanja, kao i kontrolu i proveru kvaliteta i kvantiteta svih radova i primenu zakona, propisa, standarda i tehničkih normativa.

JKP Beogradski metro i voz raspisao je javnu nabavku u novembru. Nabavkom je predviđeno da se stručni nadzor obavlja od početka terenskih istraživanja do završetka laboratorijskih ispitivanja.

Rok za izvršenje stručnog nadzora je 150 dana od dana stupanja ugovora na snagu.

Nedavno je Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu poveren posao tehničke kontrole elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje za potrebe izrade Studije opravdanosti sa Idejnim projektom za prvu fazu metro Linije 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ova poznata lepotica gradi odmaralište u Albaniji

Ivanka Tramp, ćerka bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, i njen suprug Džared Kušner grade luksuzni kompleks u Albaniji, kojim će upravljati Aman Resorts u vlasništvu ruskog biznismena Vladislava Doronjina.

20:54

7.7.2024.

1 d

Podeli: