Region

Utorak, 26.02.2019.

09:57

Godišnja ušteda struje uz led sijalice i do 76 mil. EUR

Godišnja ušteda struje u Bosni i Hercegovini mogla bi da bude skoro 76 milione evra ako bi se klasične sijalice zamenile LED sijalicama.

Izvor: Tanjug

Godišnja ušteda struje uz led sijalice i do 76 mil. EUR
Foto: Thinkstock

Prema podacima Nezavisnog operativnog sistema BiH, godišnje se potroši oko 13.000 gigavat-časova električne energije, a uz pretpostavku da se deset odsto koristi na rasvetu domaćinstava, firmi i ulica, oko 1.300 gigavat-casova električne energije ode za ove namene.

Studija Ministarstva energetike SAD pokazala je da je tipična LED sijalica štedljivija 75 odsto u odnosu na klasičnu sijalicu, traje 25 puta duže, ima minimalna štetna dejstva na okolinu i mnogo kvalitetniju boju svetlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Made in Serbia" polako osvaja Evropu

Tekstilci i obućari iz Srbije sve više oblače i obuvaju Evropljane. Proizvodnja tekstila i odeće u Srbiji ima dugu tradiciju i bila je među glavnim izvoznim industrijama. Predviđa se da bi ova grana privrede uskoro ponovo mogla biti moćna.

11:59

17.10.2024.

19 h

Podeli: