Region

Subota, 19.08.2023.

10:40

Crnogorske banke udvostručile profit

Crnogorske poslovne banke u prvoj polovini godine ostvarile su zbirno 66,4 miliona evra, čak 112 odsto više nego u istom periodu lane, pokazuju podaci CBCG.

Izvor: Tanjug

Crnogorske banke udvostručile profit
Ilustracija: Depositphotos/okuka67

Poslovni rezultat bankarskog sektora je u sličnim procentima veći i u odnosu na svih prethodnih 5 godina, posebno u odnosu na 2020, kada je zbog posledica pandemije koronavirusa uveden moratorijum na otplatu kredita, objavljeno je na portalu Investitor.

U periodu od januara do juna 2020. godine crnogorske banke su ostvarile tek 16,10 miliona ukupne dobiti, pa ta godina i ne može da se poredi s ostalim.

I evropske banke prethodnih godina beleže ogromne dobitke, pa vlade pojedinih zemalja razmatraju dodatno, jednokratno oporezivanje finansijskog sektora.

Iz CBCG su portalu Investitor rekli da odluka o eventualnom uvođenju dodatnog oporezivanja profita banaka treba da bude zasnovana na sveobuhvatnoj analizi uticaja oporezivanja na poslovanje i adekvatnost kapitala banaka u dužem roku, u kontekstu izloženosti njihovog poslovanja mnogobrojnim rizicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

23 h

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Svet

Banke na udaru: Hoće li biti uplata?

Banke Nationwide, HSBC, Barclays i Virgin Money širom Velike Britanije suočavaju se sa problemima pri pružanju usluga, usled čega su korisnici sprečeni da šalju i primaju novac.

20:18

28.6.2024.

1 d

Podeli: