Potvrđen nekvalitet: U septembru zabranjen uvoz preko tone mesnih prerađevina

Republička inspekcija za hranu Republike Srpske (RS) je u proteklih mesec dana zabranila uvoz više od tone mesnih prerađevina.

Region

Izvor: srpskainfo.com

Ponedeljak, 11.11.2019.

17:00

Potvrđen nekvalitet: U septembru zabranjen uvoz preko tone mesnih prerađevina
Foto: Depositphotos, SimpleFoto

Uvoz je sprečen jer je, u toku redovnog pregleda pošiljki hrane, utvrđeno da prerađevine ne ispunjavaju propisane uslove kvaliteta.

Iz Inspektorata RS saopštili su da je reč o proizvodu dimljeni pileći deluks file proizvođača "MIS Globus" Skoplje, Makedonija, kod kojeg je analizama utvrđen manji sadržaj ukupnih proteina od propisanog, te dve pošiljke zimske salame proizvođača "Pik Vrbovec", za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju uslove u pogledu rN vrednosti, prenosi Srpska info.

"Navedene pošiljke nisu predstavljale rizik za zdravlje ljudi, ali svojim kvalitetom nisu ispunjavale propisane uslove za prometovanje na tržištu, te je nadležna inspekcija s ciljem zaštite prava potrošača i domaćeg tržišta zabranila uvoz spornih proizvoda. U avgustu je zabranjen uvoz još jedne pošiljke dimljenog pilećeg deluks filea proizvođača MIS Globus Skoplje u količini od 884 kilograma, takođe zbog smanjenog sadržaja ukupnih proteina, što ukupno čini četiri pošiljke u poslednja dva meseca. Zato će nadležne inspekcije, zbog identifikovanog rizika, pojačati kontrolu mesnih prerađevina", naglašavaju u Inspektoratu RS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: