Italijani zainteresovani za nastavak gradnje autoputa

Kompanija Pizzarotti zainteresovana je za nastavak realizacije projekta autoputa Bar-Boljare, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Region

Izvor: B92

Utorak, 16.07.2019.

12:52

Italijani zainteresovani za nastavak gradnje autoputa
Foto: Depositphotos/YUGOKYOGO

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković danas je predstavnike italijanske kompanije upoznao sa trenutnim statusom aktivnosti u vezi sa realizacijom ostalih deonica projekta autoputa Bar-Boljare.

On je kazao da je zadovoljan što je sve izraženije interesovanje evropskih kompanija u vezi sa realizacijom najznačajnijeg crnogorskog infrastrukturnog projekta, prenela je agencija Mina.

"Pozvali smo sve potencijalno zainteresovane subjekte da pokažu interesovanje i predlože uslove i modele za realizaciju ostalih deonica autoputa Bar-Boljare, na principima privatno-javnog partnerstva, na bazi najbolje međunarodne prakse i uz poštovanje principa jednakog tretmana, slobodne konkurencije i nediskriminacije", rekao je Nurković.

U toj utakmici, kako je poručio, neće biti povlašćenih igrača, a cena i rokovi, kao i kvalitet rada, iskustvo i referentnost, biće jedine preporuke koje će vlada kao investitor procenjivati u transparentnom postupku izbora izvođača radova za nastavak gradnje autoputa.

Predstavnici italijanske kompanije su govorili o svom bogatom iskustvu u realizaciji sličnih projekata i dodali da se nadaju budućoj potencijalnoj saradnji sa vladom kada je projekat autoputa u pitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: