Istraživanje: Ko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj?

Ko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i u čemu se kriju razlozi njihove atraktivnosti, otkriva petnaesto po redu istraživanje "Poslodavac prvog izbora".

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Četvrtak, 23.05.2019.

19:38

Istraživanje: Ko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj?
Foto: Depositphotos/ifeelstock

U istraživanju, koje sprovodi MojPosao, tokom 2018. i 2019. godine učestvovalo je gotovo 20.000 ispitanika.

Prema mišljenju većine ispitanika, desetu godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj je kompanija dm-drogerie markt d.o.o. s visokih 14,78 odsto bodova.

Na drugom mestu se i ove godine našao LIDL Hrvatska d.o.o. k.d. s 4,27 odsto bodova, a na trećem MÜLLER trgovina Zagreb d.o.o. s 4,12 odsto bodova, objavio je Poslovni dnevnik.

Prvi hrvatski poslodavac na listi je Rimac automobili d.o.o. koji je zauzeo četvrto mesto.

Značajan skok imale su još dve domaće firme: Atlantik grupa d.d. koja je došla na peto mesto s prošlogodišnjeg devetog i Valamar grupa d.d. koja je sa dvanaestog skočila na sedmo mesto.

Ove godine se po prvi put među 20 najatraktivnijih poslodavaca našla BIPA d.o.o., dok se Koka-Kola HBC Hrvatska d.o.o. nakon tri godine pauze ponovno vratila u prvih 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: