Svet 0

28.10.2024.

22:42

Nemačka na nogama: Vlada poziva VW

Nemačka vlada pozvala je Folksvagen (VW) da zaštiti radna mesta, budući da su predstavnici radnika u kompaniji najavili plan o zatvaranju najmanje tri fabrike u zemlji i otpuštanju desetine hiljada radnika.

Izvor: SEEbiz

Nemačka na nogama: Vlada poziva VW
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Podeli:

Stav kancelara Olafa Šolca je jasan, rekao je predstavnik vlade u Berlinu. "Eventualne pogrešne odluke uprave u prošlosti ne bi trebalo da idu na teret radnika", rekao je.

Cilj je da se sačuvaju i osiguraju radna mesta u automobilskom gigantu.

Predsednica radničkog saveta VW Daniela Kavalo izjavila je ranije da koncern planira zatvaranje najmanje tri pogona i otpuštanja u svim ostalim fabrikama u Nemačkoj.

Kavalo i drugi predstavnici radnika obećali su da će se suprotstaviti svakom pokušaju otpuštanja.

Da li Golf može spasiti VW?

Iako više nije vođa evropske prodaje novih automobila, Golf je i dalje najbitniji i ujedno najprodavaniji Folksvagenov model s 20 odsto većom prodajom ove nego prethodne godine.

Golf je takođe prodavaniji nego svi električni modeli VW zajedno, iako je zbog njih bio skoro linčovan.

Golf 8 je lansiran u najteže vreme za ovaj model. Naime, stigao je na tržište u vreme elektrifikacije i tržišta i marke, dok su šefovi bombastično najavljivali raskid s prošlošću i tranziciju na elektromobilnost.

Golf je jedini model VW koji je za devet meseci zabeležio rast prodaje od čak 20 odsto. Skoro 165.000 raznih verzija Golfa registrovano je u Evropi u periodu januar – septembar.

Suprotno tome, najprodavaniji električni model, ID.4, isporučen je u nešto manje od 46.000 primeraka. Svi ostali električni modeli, zajedno sa najprodavanijim, ne mogu ni da se približe "klasičnom" Golfu.

Pročitaje još:

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Vučić: Pravimo megaprojekat!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Mađarska četvrti trgovinski partner naše zemlje sa brojnim zajedničkim projektima, među kojima je i gradnja panonskog koridora za prenos električne energije, koji bi trebalo da se završi do kraja 2028. godine.

10:32

28.10.2024.

13 h

Podeli: