Svet 30

28.10.2024.

13:10

VW puca: Zatvaraju fabrike; "Niko nije siguran"

Menadžment Folksvagena želi da zatvori bar tri od svojih deset fabrika u Nemačkoj i smanji plate preostalih zaposlenih za deset odsto, izjavila je predsednica radničkog saveta ove kompanije Danijela Kavalo.

Izvor: Tanjug

VW puca: Zatvaraju fabrike; "Niko nije siguran"
Evannovostro / Shutterstock.com

Podeli:

"Sve Folksvagenove fabrike u Nemačkoj su pogođene ovim planovima. Niko nije siguran", rekla je Kavalo u govoru zaposlenima, naglasivši da su ugrožene kako pozicije koje zahtevaju minimalnu kvalifikaciju, tako i radna mesta za koje je neophodna univerzitetska diploma.

Folksvagen zapošljava oko 120.000 ljudi u Nemačkoj, od toga polovinu u glavnoj fabrici u Volfsburgu, prenosi Bild.

Preostalim zaposlenima će biti smanjena plata za 10 odsto, u naredne dve godine im zarade neće biti povećavane, dok će trenutna mesečna tarifa od 167 evra biti ukinuta.

"Ekonomsko okruženje se ponovo pogoršalo, novi dobavljači dolaze u Evropu. Pored toga, Nemačka posebno zaostaje u pogledu konkurentnosti. Mi kao kompanija sada moramo da delujemo dosledno u ovom okruženju", saopštio je nedavno izvršni direktor Folksvagena Oliver Blume.

U septembru je upravni odbor ukinuo garanciju zaposlenja u Folksvagenu koja je postojala više od 30 godina.

Podeli:

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ovo samo Trampu može da padne na pamet

Bivši predsednik Donald Tramp ostao je pri svojoj ideji da se ukine porez na dohodak i zameni carinama u intervjuu s Džoom Roganom, voditeljem jednog od najslušanijih podkasta na svetu.

21:46

26.10.2024.

1 d

Podeli: