Svet 0

25.10.2024.

21:02

Boing prodaje svoj svemirski program?

Američka kompanija Boing ispituje mogućnost za prodaju svog svemirskog programa, objavio je "Volstrit žurnal", pozivajući se na neimenovane upućene izvore.

Izvor: Tanjug

Boing prodaje svoj svemirski program?
Michael Vi/Shutterstock.com

Podeli:

Volstrit žurnal dodaje da američka firma razmatra eventualnu prodaju svog NASA programa, uključujući i problematično svemirsko vozilo ''Starlajner'', kao i operacije u vezi sa Međunarodnom svemirskom stanicom (ISS), prenosi Rojters.

Boing nije bio odmah dostupan da odgovori na zahtev za komentar, piše Volstrit žurnal.

Boingova svemirska letelica ''Starlajner'' sletela je početkom septembra bez posade u pustinju u Novom Meksiku i time okončala tromesečnu probnu misiju otežanu tehničkim problemima. Letelica je samostalno započela šestočasovni put ka Zemlji tri dana ranije, a astronauti Buč Vilmor i Suni Vilijams, prva posada koja je letela ''Starlajnerom'', ostali su na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Odlučeno je da Vilmor i Vilijams borave na ISS do februara 2025, budući da se ''Starlajner'' vratio na Zemlju koristeći manevre previše opasne za posadu, dodaje Volstrit žurnal.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

10 h

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

14 h

Svet

Kupuju 600 krstarećih raketa "taurus"

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus namerava da kupi još 600 krstarećih raketa "taurus", u vezi sa čestim zahtevima Ukrajine da joj se dostave rakete dugog dometa, ali još nije obezbedio finansijska sredstva za to.

18:39

25.10.2024.

4 h

Podeli: