Svet 2

25.10.2024.

17:39

Carina zaplenila 30 tona spornih maslina iz Maroka

Francuska carina saopštila je danas da je krajem septembra u Normandiji i regionu Pariza zaplenila više od trideset tona maslina koje sadrže konzervans zabranjen u Evropskoj uniji.

Izvor: Tanjug

Carina zaplenila 30 tona spornih maslina iz Maroka
Shutterstock/Mixa74

Podeli:

Sporna roba, koja je stigla kontejnerima iz Maroka, nije bila u skladu sa evropskim propisima koji se odnose na aditive u hrani, prenela je televizija BFM.

Nacionalna uprava za obaveštajne i carinske istrage otkrila je trgovca na veliko, sa sedištem u Sen-San Deniju, koji je redovno dobijao masline od jednog marokanskog dobavljača. Nakon što su uzeti uzorci iz tri kontejnera namenjena ovom trgovcu na veliko, utvrđeno je da nekoliko referenci nije u skladu sa zahtevima.

"Posle ove prve provere ukupno je zaplenjeno 28,5 tona robe neusaglašene sa propisima", saopštila je carina.

Druge dve provere izvršene su u magacinima u kojima je živeo isti trgovac.

Prošlog januara, skoro 50 tona pirinča neusaglašenog sa francuskim propisima zaplenili su carinici u Avru, takođe u Normandiji. Od 2021. godine, francuska carina je zaplenila 72 tone američkih prehrambenih proizvoda koji nisu bili u skladu sa francuskim i evropskim propisima.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Povlače čak dva proizvoda: "Ne jedite ih"

U Hrvatskoj su iz prodaje povučeni spanać marke "Natur Pur", zbog utvrđene bakterije salmonela, kao i dimljene roštiljske kobasice "Bebrinka", zbog identifikovanog i neobeleženog alergena soje, saopštio je danas hrvatski Državni inspektorat.

21:17

23.10.2024.

1 d

Srbija

Objavljena prosečna plata u Srbiji

Prosečna avgustovska bruto zarada iznosila je 133.591 dinar, dok je prosečna neto zarada, bez poreza i doprinosa iznosila 96.649 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

12:59

25.10.2024.

7 h

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

11 h

Podeli: