Svet 3

23.10.2024.

20:31

Alarmantno je: "Trećina teritorije ima probleme sa strujom"

Otprilike 35 odsto teritorije Kube i dalje ima probleme sa snabdevanjem električnom energijom, prenela je danas španska novinska agencija EFE pozivajući se na kubansko ministarstvo energetike.

Izvor: Tanjug

Alarmantno je: "Trećina teritorije ima probleme sa strujom"
Shutterstock/narai chal

Podeli:

Situacija je i dalje teška u ruralnim područjima na istoku zemlje, gde nisu svi lokalni energetski objekti ponovo priključeni na centralizovani sistem snabdevanja električnom energijom, prenosi agencija Interfaks.

Na nivou zemlje, proizvodnja električne energije dostiže najviše 1,98 gigavata, a potrebe iznose 2,95 gigavata.

Nakon gašenja jedne od glavnih termoelektrana na ostrvu i naknadnog ispadanja iz sistema ostalih energetskih objekata, Kuba se krajem prošle nedelje našla u potpunom energetskom kolapsu.

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: