Svet 0

23.10.2024.

22:03

Rusija pokrenula čak 1.000 projekata

Državna podrška u ruskoj arktičkoj zoni omogućila je pokretanje čak 1.000 projekata u domenu privatnih investicija vrednih oko dva triliona rubalja (oko 19,2 milijardi evra), rekao je ruski premijer Mihail Mišustin.

Izvor: Tanjug

Rusija pokrenula čak 1.000 projekata
E. O./Shutterstock.com

Podeli:

On je istakao da Rusija u pomenutoj zoni "implementira mehanizme za podizanje poslovnih aktivnosti i izgradnju neophodne infrastrukture", preneo je TASS.

"Tamo su trenutno na snazi najveća slobodna ekonomska zona na svetu i tri teritorije naprednog razvoja, a govorim samo o privatnim investicijama", rekao je premijer.

Mišustin je napomenuo da Arktik čini više od jedne četvrtine cele teritorije zemlje i u njemu živi oko 2,5 miliona ljudi, pa je, kako je dodao, stoga neophodno stvoriti dobar ambijent za poslovanje i udobne uslove za život, kako bi u potpunosti bili iskoriišćeni potencijali tog regiona.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: