Svet 1

22.10.2024.

22:49

"Privreda je u recesiji"

Predsednik Udruženja nemačkih poslodavaca (BDA) Rajner Dulger oštro je kritikovao kurs vlade i zatražio bolje uslove za privredu.

Izvor: Biznis.rs

"Privreda je u recesiji"
shutterstock, pabloavanzini

Podeli:

"Privreda je u recesiji. Nezaposlenost raste. Nemačka je izgubila atraktivnost za investitore", žalio se Dulger na Dan poslodavaca u Berlinu, gde je u publici sedeo i nemački kancelar Olaf Šolc.

"U poređenju sa proteklim mesecima, čini se da je svest o problemima u ovoj vladi barem malo porasla", izjavio je Dulger.

Istakao je da su ostvareni napreci u oblastima imigracije stručne radne snage i smanjenja birokratije, prenela je agencija DPA.

Međutim, to nije dovoljno.

"Konkurentnost mora da se zasluži. To ne možete postići subvencijama", rekao je.

Treba ukinuti podsticaje za prevremeno penzionisanje, a rad mora biti atraktivan i nakon starosne granice za penziju, naveo je predsednik udruženja poslodavaca.

Dulger se takođe založio za regulisanu migraciju na tržištu rada.

Potrebno je napraviti razliku između regulisane i neregulisane migracije. „Dobro je što država sada pokazuje svoje prisustvo na granicama“, rekao je govoreći o nedavno pojačanim kontrolama.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

7 h

Podeli: