Svet 0

22.10.2024.

9:32

Kolaps – prekidaju rad: Propala još jedna banka

First National Bank of Lindsay bila je prisiljena da prekine rad nakon što je Kancelarija nadzornika valute (OCC) utvrdila da je institucija u opasnom finansijskom položaju.

Izvor: SEEbiz

Kolaps – prekidaju rad: Propala još jedna banka
shutterstock, Zivica Kerkez

Podeli:

First National Bank of Lindsay sa sedištem u Oklahomi zatvorena je 18. oktobra nakon što je OCC identifikovao "lažne i varljive bankovne evidencije i druge informacije koje upućuju na prevaru koja je otkrila smanjenje kapitala banke", rekla je agencija u izjavi od 18. oktobra. OCC je kancelarija u okviru Ministarstva finansija zadužena za regulisanje i nadzor svih nacionalnih banaka kako bi se osiguralo njihovo sigurno poslovanje.

OCC je utvrdio da je finansijska institucija u "nesigurnom ili nezdravom stanju za poslovanje i da je imovina banke manja od njenih obaveza prema poveriocima i drugima", navodi se u saopštenju, prenosi Seebiz.

Agencija je imenovala Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) stečajnim upravnikom banke, koja je zatim sklopila kupoprodajni ugovor s First Bank & Trust Co. kako bi preuzela posrnulu instituciju, rekao je FDIC u izjavi od 18. oktobra.

"Javnost se ne obaveštava unapred kada se finansijska institucija zatvori", rekao je FDIC u zasebnoj izjavi.

Kao rezultat toga, jedina kancelarija First National Bank of Lindsay ponovno će se otvoriti kao podružnica First Bank & Trust Co. 21. oktobra. Štediše First Nationala automatski će postati deponenti First Bank.

First National je prijavio ukupnu imovinu u vrednosti od 107,8 miliona dolara i depozite u vrednosti od 97,5 miliona dolara od 30. juna. Otprilike 7,1 milion dolara u depozitima premašilo je ograničenja FDIC osiguranja.

First National Bank of Lindsay je druga banka koja je propala u Sjedinjenim Državama ove godine, nakon Republic First Bank u Philadelphiji, prema FDIC-u.

Republic First Bank propala je krajem aprila, a FDIC je dogovorio da subjekt preuzme Fulton Financial. Pre kolapsa, banka je krajem januara imala oko 6 milijardi dolara imovine i 4 milijarde dolara depozita.

Dva bankarska kolapsa ove godine dovela su u opasnost više od 6 milijardi dolara imovine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: